obey-robots.txt
Navigatie
» Start S et A
» Sagitta et Arcus
» Handboog Forum
» AVG & privacy
» Start-Plaats: Boog Schieten
» Fotogalerij
» Weblinks
» Downloads
» Artikelen
» Nieuws CategorieŽn
» Email adressen
» Event Calendar
» 3DRondes
» Contact
» Zoeken
Gebruikers Online
» Gasten online: 1

» Leden online: 0

» Totaal aantal leden: 106
» Nieuwste lid: ddejong
Laatst geziene leden
» Michieldeleeuw 1 dag
BoogSchieten Start Pages
Ad-Vertise.nl hoe werkt het? Registreer, selecteer "Advertenties Nederland" en maak een eigen tekst advertentie. Kies een ad formaat, pas de kleuren aan en plaats html code op je eigen website. Nu worden jouw advertenties vertoont op alle deelnemende websites die ůůk voor Advertenties Nederland hebben gekozen. Bekijk advertentie formaten.
Sponsoren
Archery Centre
Explano
Wessels Reclame
V-Archery
Dakota Bogensport
Niekolaas_aanhangers
Shireen de Vries beŽindigt handboog topsportcarriŤre
HandboogSportHandboogsporter Shireen-Zoë de Vries heeft besloten een punt te zetten achter haar topsport-loopbaan als handboogschutster. De Vries kampt al ruim een jaar met gezondheidsproblemen.
Hersenvliesontsteking
De Vries is de laatste jaren kopvrouw van de dames recurve sporters. In 2013 was ze de eerste dame sinds lange tijd die Nederland vertegenwoordigde op het WK senioren (in Belek). In maart 2014 werd De Vries plots geveld door een hersenvliesontsteking waardoor ze het hele seizoen aan de zijlijn stond. Begin van dit jaar leken de gezondheidsklachten verdwenen en plaatste De Vries zich, samen met Esther Deden en Annemarie der Kinderen in het Griekse Marathon voor de Europese Spelen in Baku. Ook schoot De Vries de World Cup in Antalya en draaide haar dagelijkse programma met 1 doel voor ogen; de Olympische Spelen van Rio2016. Het herstel van haar hersenvliesontsteking laat echter nog te wensen over en zaaide twijfels met betrekking tot haar topsport carrière.
Vorige week schoot De Vries nog mee tijdens de Europese Spelen in Baku. Na de kwalificatieronde, waar Shireen zich weer kopvrouw van het team toonde, moest ze vanwege verslechterde gezondheid het toernooi vroegtijdig beëindigen. Eerder dan de rest van het team keerde ze terug naar Nederland. Na enkele dagen van bezinning is de beslissing genomen de boog niet meer ter hand te nemen.
Technisch Directeur Ralf van der Rijst betreurt de keuze van De Vries maar begrijpt het wel.
“Shireen kiest op dit moment voor het belangrijkste en dat is haar herstel. Doordat ze zich nu niet meer hoeft te focussen op het handboogschieten kan ze zich volledig richten op haar gezondheid. Voor het team is het erg jammer omdat Shireen inmiddels een vaste waarde is. Niet alleen heeft Shireen afgelopen jaren uitstekende wedstrijden geschoten, ze manifesteerde zich naast het wedstrijdveld ook als de kopvrouw van het dames recurve team. Zo was Shireen initiatiefneemster van de oprichting van de atletencommissie en tijdens uitzendingen zorgde ze voor veel gezelligheid op en rond het schietveld. We hopen dat Shireen snel en volledig herstelt en wensen haar daar alle geluk en sterkte mee!”
Opgelucht
De Vries is zelf opgelucht over haar beslissing:
“Het is zeker geen gemakkelijke keuze, want als ik mijn hart zou volgen bleef ik als topsporter actief. Ik weet alleen dat dit nu niet realistisch is en ik een verstandige keuze moet maken. Het doet pijn om op deze manier afscheid te nemen en ik ga het zeker missen. Komende periode ga ik hard aan mijn herstel werken en in België mijn studie weer oppakken. Wie weet dat ik daar mijn boog nog wel eens pak om recreatief  een pijltje te schieten. Ik wil alle mensen die mij in de afgelopen periode gesteund hebben bedanken en ik zal zeker nog af en toe een handboogwedstrijd bezoeken.”


Bron: NHB
» Samick op 26 jun 2015, 00:05
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.
Waardering
Waardering is alleen beschikbaar voor leden.

Logt u a.u.b. in om te stemmen.of registreer om te stemmen.

Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
Contact Sagitta et Arcus:
A. Smit06-40211190
D. Brink06-14954075
sagittaetarcus@hotmail.com
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?

» Registreer «
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Shoutbox
U moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

14 juni 2018, 11:38
Er worden vrijwilligers gezocht voor het onderhoud van de 3d baan. Dit ter voorkoming dat het steeds weer dezelfde mensen zijn die dit onderhoud al doen.

14 juni 2018, 11:33
Datum 2e masterclass training is vastgesteld op zaterdag 7 juli.

30 april 2018, 09:10
Datum 1e masterclass training vastgesteld op 26 mei.

26 april 2018, 21:53
Pit JŲcker (Dakota Bogensport) komt 4 masterclasses geven voor wedstrijdschutters
. Info bij Arnold of Don.

23 april 2018, 13:26
Er blijkt geen belangstelling voor binnen trainen op dinsdag- of woensdagmiddag. We houden het komende winter weer bij alleen zaterdagen. Maar eerst lekker lang outdoor! Smile