obey-robots.txt
Navigatie
» Start S et A
» Sagitta et Arcus
» Handboog Forum
» AVG & privacy
» Start-Plaats: Boog Schieten
» Fotogalerij
» Weblinks
» Downloads
» Artikelen
» Nieuws CategorieŽn
» Email adressen
» Event Calendar
» 3DRondes
» Contact
» Zoeken
Gebruikers Online
» Gasten online: 1

» Leden online: 0

» Totaal aantal leden: 106
» Nieuwste lid: ddejong
Laatst geziene leden
» Michieldeleeuw 1 dag
BoogSchieten Start Pages
Ad-Vertise.nl hoe werkt het? Registreer, selecteer "Advertenties Nederland" en maak een eigen tekst advertentie. Kies een ad formaat, pas de kleuren aan en plaats html code op je eigen website. Nu worden jouw advertenties vertoont op alle deelnemende websites die ůůk voor Advertenties Nederland hebben gekozen. Bekijk advertentie formaten.
Sponsoren
Archery Centre
Explano
Wessels Reclame
V-Archery
Dakota Bogensport
Niekolaas_aanhangers
Teams WK Outdoor en OS2016 kwalificatie bekend
HandboogSportAfgelopen weekend konden de recurve sporters op Papendal voor een laatste maal vorm tonen. Het doel; uitzending naar het WK Outdoor in Kopenhagen, die voor de recurve sporters ook dient als kwalificatie voor de Olympische Spelen in Rio2016.
De compoundsporters hadden 21 juni al hun laatste meetmoment. Na afloop van de competitie op Papendal afgelopen zondag heeft bondscoach Ron van der Hoff zijn voordracht gedaan aan de technisch directeur. Ralf van der Rijst heeft de voordracht definitief gemaakt met het kenbaar maken van de teams aan de sporters.
Olympische kwalificatie het ultieme doel
Rick VAN DER VEN, Sjef VAN DEN BERG en Jan VAN TONGEREN zijn de heren die het team gaan vormen voor het WK. Doelstelling voor het WK is top 8 in het landenklassement, wat directe plaatsing betekent voor de Spelen in 2016. Mitch Dielemans, die in Bakoe nog deel uitmaakte van het bronzen team, gaat als reserve mee naar Kopenhagen. Van Tongeren toonde het afgelopen jaar grote vorm in zowel kwalificatie als finalerondes. Tijdens het afgelopen WK junioren in Yankton behaalde hij nog individueel zilver. Ook tijdens zijn WorldCup debuut in Antalya toonde hij zich competitief in het seniorencircuit.  Zijn constante niveau tijdens de eliminaties hebben de doorslag gegeven voor zijn selectie in het team.
Het damesteam wordt gevormd door Esther DEDEN, Annemarie DER KINDEREN en Sarah KWAKS. Het team kent na het wegvallen van Shireen de Vries een nieuwe samenstelling. Sarah Kwaks, die zich vorig jaar nog tot nationaal kampioen in de outdoor discipline kroonde, zal in Kopenhagen tijdens het WK haar internationale debuut maken.
Europees kampioenen richten het vizier nu op de wereldtitel
Afgelopen WorldCup seizoen kwam Ruben BLEYENDAAL nog niet in actie voor het Nederlandse team. De wens om zijn vertrouwde plek in het team terug te verdienen heeft hij tot de werkelijkheid weten te maken. Samen met Mike SCHLOESSER en Peter ELZINGA vormt hij tijdens het WK weer het team dat in 2014 zo succesvol was met een WorldCup overwinning en de Europese outdoor titel.
Ook bij de compound discipline kent het damesteam een nieuwe samenstelling. Hoewel met haar jonge leeftijd nog steeds een Cadet, heeft Evelien GROENEVELD haar plaats veroverd in het seniorenteam samen met routiniers Inge VAN CASPEL en Irina MARKOVIC. Evelien won afgelopen WK Junioren nog ZILVER in het individuele toernooi.


Bron: NHB
» Samick op 01 jul 2015, 12:05
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.
Waardering
Waardering is alleen beschikbaar voor leden.

Logt u a.u.b. in om te stemmen.of registreer om te stemmen.

Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
Contact Sagitta et Arcus:
A. Smit06-40211190
D. Brink06-14954075
sagittaetarcus@hotmail.com
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?

» Registreer «
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Shoutbox
U moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

14 juni 2018, 11:38
Er worden vrijwilligers gezocht voor het onderhoud van de 3d baan. Dit ter voorkoming dat het steeds weer dezelfde mensen zijn die dit onderhoud al doen.

14 juni 2018, 11:33
Datum 2e masterclass training is vastgesteld op zaterdag 7 juli.

30 april 2018, 09:10
Datum 1e masterclass training vastgesteld op 26 mei.

26 april 2018, 21:53
Pit JŲcker (Dakota Bogensport) komt 4 masterclasses geven voor wedstrijdschutters
. Info bij Arnold of Don.

23 april 2018, 13:26
Er blijkt geen belangstelling voor binnen trainen op dinsdag- of woensdagmiddag. We houden het komende winter weer bij alleen zaterdagen. Maar eerst lekker lang outdoor! Smile