obey-robots.txt
Navigatie
» Start S et A
» Sagitta et Arcus
» Handboog Forum
» AVG & privacy
» Start-Plaats: Boog Schieten
» Fotogalerij
» Weblinks
» Downloads
» Artikelen
» Nieuws CategorieŽn
» Email adressen
» Event Calendar
» 3DRondes
» Contact
» Zoeken
Gebruikers Online
» Gasten online: 1

» Leden online: 0

» Totaal aantal leden: 106
» Nieuwste lid: ddejong
Laatst geziene leden
» Michieldeleeuw 1 dag
BoogSchieten Start Pages
Ad-Vertise.nl hoe werkt het? Registreer, selecteer "Advertenties Nederland" en maak een eigen tekst advertentie. Kies een ad formaat, pas de kleuren aan en plaats html code op je eigen website. Nu worden jouw advertenties vertoont op alle deelnemende websites die ůůk voor Advertenties Nederland hebben gekozen. Bekijk advertentie formaten.
Sponsoren
Archery Centre
Explano
Wessels Reclame
V-Archery
Dakota Bogensport
Niekolaas_aanhangers
Nederland begint overtuigend aan WK
HandboogSportDe Nederlandse sporters zijn sterk de kwalificatieronde doorgekomen, welke onder koude en winderige omstandigheden verschoten werd.

 
 
 
UPDATE 27 Juli
Slechts 1 finaleronde verwijderd van RIO2016?
In de ochtendsessie van de eerste toernooi dag schoten eerst de Olympische recurve sporters hun ronde. Met het ook op de teameliminaties van morgen was een goede teamklassering cruciaal. Het team, bestaande uit Sjef VAN DEN BERG (4e), Rick VAN DER VEN (13e)  en Jan VAN TONGEREN (56e) behaalde een zeer sterke 3e klassering in een veld van 58 landenteams. Morgenvroeg volgt direct de teameliminaties waarbij Olympische kwalificatie op het spel staat. In de 1/8e finale treft Nederland het als 14e geplaatste Oostenrijk. Wint Nederland deze, dan zijn de plaatsen voor RIO2016 binnen.
Het minder ervaren ontwikkelingsteam bij de dames wist in het sterke deelnemersveld niet de teameliminaties te bereiken.  Esther DEDEN bereikte met een 75e plaats wel de individuele eliminaties. Annemarie DER KINDEREN en Sarah KWAKS scoorden niet voldoende om een vervolg te geven aan het toernooi.
COMPOUND HEREN ook bovenin de ranglijst
Ook Mike SCHLOESSER (4e) Peter ELZINGA (29e) en Ruben BLEYENDAAL (36e) plaatsten zich bovenin de ranglijst na de kwalificaties. Met 2048 punten bezetten ze de 4e plaats en zijn ze slechts 7 punten verwijderd van de leider in het klassement; Zuid-Korea.  
Inge VAN CASPEL (17e), Irina MARKOVIC (37e) en Evelien GROENEVELD (43e) presteerde ook goed als team en individueel. Het team bezet na de kwalificaties de 10e plaats in de ranglijst.
 

Met 620+ geregistreerde sporters vanuit 96 landen is het aankomende Wereldkampioenschap het grootste mondiale kampioenschap in de geschiedenis van de handboogsport. Niet alleen de felbegeerde wereldtitel is de aanleiding voor de populariteit van het kampioenschap; de te behalen Olympische tickets werken als een magneet op de atleten. Bij de Olympische discipline recurve zijn al meer dan 200 heren geregistreerd die gaan strijden om plaatsing voor Rio2016. Voor Nederland bestaat het team uit 12 sporters, 1 reservesporter, 4 coaches en 1 fysiotherapeut.
OLYMPISCHE KWALIFICATIE; HOE EN WANNEER?
Het WK dient als eerste kwalificatiemoment voor Rio2016. Voor de heren en dames recurve sporters zijn er tijdens dit WK twee mogelijkheden om quota plaatsen te verdienen. Het herenteam bestaat uit Rick VAN DER VEN, Sjef VAN DEN BERG en Jan VAN TONGEREN (met Mitch DIELEMANS als reserversporter). Het damesteam uit Esther DEDEN, Annemarie DER KINDEREN en Sarah KWAKS.
De eerste en belangrijkste mogelijkheid is op dinsdag 28 juli tijdens de team eliminaties. Nog nooit was de 1/8e finale zo belangrijk voor de top16 teams uit de kwalificatie. 1 ronde winnen betekent een top 8 klassering en directe plaatsing voor het team op de Olympische spelen. Dit betekent dat de drie sporters van het team ook deel mogen nemen aan het individuele Olympische toernooi.
Een tweede kwalificatiemoment vindt plaats op vrijdag 31 juli tijdens het Olympic Secondary Tournament. Deze competitiedag staat los van het WK en is enkel bedoeld om te bepalen welke 8 individuele sporters (welke niet deel uitmaken van een reeds gekwalificeerd team) een quota plaats verdienen voor hun land.
MIKE SCHLOESSER VERDEDIGT ZIJN WERELDTITEL
Compound sporter Mike SCHLOESSER reist niet af naar Kopenhagen voor een Olympisch ticket, maar als ‘the man to beat’.  Mike is de regerend wereldkampioen uit 2013 en heeft zijn zinnen gezet op succesvol verdedigen van zijn titel. Mike heeft met diverse wereldrecords in 2015 laten zien nog steeds in wereldvorm te zijn. Samen met Peter ELZINGA en Ruben BLEYENDAAL is het team ook een van de favorieten voor een podiumplaats tijdens het WK.
Het compound team van de dames heeft tijdens het WK ook een medaille te verdedigen. In 2013 won het team ZILVER in de finale tegen Colombia. In 2015 bestaat het team Inge VAN CASPEL, Irina MARKOVIC en Evelien GROENEVELD. Evelien vervangt als debutant in de seniorenploeg Martine Couwenberg.
VOLG HIER HET NIEUWS RONDOM HET WK EN DE TIMETABLE


Bron: NHB
» Samick op 28 jul 2015, 00:05
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.
Waardering
Waardering is alleen beschikbaar voor leden.

Logt u a.u.b. in om te stemmen.of registreer om te stemmen.

Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
Contact Sagitta et Arcus:
A. Smit06-40211190
D. Brink06-14954075
sagittaetarcus@hotmail.com
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?

» Registreer «
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Shoutbox
U moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

14 juni 2018, 11:38
Er worden vrijwilligers gezocht voor het onderhoud van de 3d baan. Dit ter voorkoming dat het steeds weer dezelfde mensen zijn die dit onderhoud al doen.

14 juni 2018, 11:33
Datum 2e masterclass training is vastgesteld op zaterdag 7 juli.

30 april 2018, 09:10
Datum 1e masterclass training vastgesteld op 26 mei.

26 april 2018, 21:53
Pit JŲcker (Dakota Bogensport) komt 4 masterclasses geven voor wedstrijdschutters
. Info bij Arnold of Don.

23 april 2018, 13:26
Er blijkt geen belangstelling voor binnen trainen op dinsdag- of woensdagmiddag. We houden het komende winter weer bij alleen zaterdagen. Maar eerst lekker lang outdoor! Smile