obey-robots.txt
Navigatie
» Start S et A
» Sagitta et Arcus
» Handboog Forum
» AVG & privacy
» Start-Plaats: Boog Schieten
» Fotogalerij
» Weblinks
» Downloads
» Artikelen
» Nieuws CategorieŽn
» Email adressen
» Event Calendar
» 3DRondes
» Contact
» Zoeken
Gebruikers Online
» Gasten online: 1

» Leden online: 0

» Totaal aantal leden: 106
» Nieuwste lid: ddejong
Laatst geziene leden
» Michieldeleeuw 1 dag
BoogSchieten Start Pages
Ad-Vertise.nl hoe werkt het? Registreer, selecteer "Advertenties Nederland" en maak een eigen tekst advertentie. Kies een ad formaat, pas de kleuren aan en plaats html code op je eigen website. Nu worden jouw advertenties vertoont op alle deelnemende websites die ůůk voor Advertenties Nederland hebben gekozen. Bekijk advertentie formaten.
Sponsoren
Archery Centre
Explano
Wessels Reclame
V-Archery
Dakota Bogensport
Niekolaas_aanhangers
Van der Ven neemt revanche
HandboogSportWeer stond hij in de halve finale van een mondiaal toernooi tegenover de Japanner Takaharu FURUKAWA. Tijdens de Olympische Spelen London2012 verloor Rick de halve finale na een shoot-off, en zag zijn tegenstander doordringen naar de gouden finale.
Ditmaal in Kopenhagen was er geen sprake van een zenuwslopende halve eindstrijd zoals in Londen. 28-30-28 zette Rick VAN DER VEN op het bord en met 6-0 kon de Japanner FURUKAWA, die het hele toernooi al sterk stond te schieten, alweer zijn boog inpakken. Op het WK is het de beurt aan Rick om te strijden voor goud! Tegen NOS zei Rick; "Ik had liever toen gewonnen dan nu, maar het is wel mooi meegenomen dat ik nu een kleine revanche hebben kunnen nemen voor drie jaar terug."
Oranje onderonsje
Spannend was het vooral in de 1/8e finale. Met teamgenoot Sjef VAN DEN BERG als tegenstander zetten de heren een finalewaardige show neer. De match werd op YouTube live uitgezonden door World Archery en het commentaar in de chatbox toonde niets dan bewondering voor het niveau van de heren. Rick leek aanvankelijk wat meer moeite te hebben met de weersomstandigheden, maar set na set ging het gelijk op tot de heren 5-5 in setpunten gelijk stonden. Een shoot-off moest uitkomst bieden. Zoals in de meeste sets zette Sjef als eerste aan voor zijn shot…. Hij lostte…. Een 9, net naast de 10. Ook Rick zet aan….. lost zijn pijl….9! net naast de 10. Even leek er sprake van een tweede shoot-off, maar de World Archery Judge velde zijn oordeel. De pijl van Rick was net iets dichter bij het center.

Jan VAN TONGEREN behaalde afgelopen dinsdag samen met Sjef en Rick het Olympische ticket voor het team. Zijn individuele WK toernooi kende ook een Olympisch tintje. In het individuele toernooi verloor hij de 1/48e finale van de 2008 Olympisch Kampioen Victor RUBAN (Ukr) met 7-3 in setpunten. "We schoten dezelfde score, maar het setsysteem was in zijn voordeel dit keer."
 


HANSEN verstoort de droom op titelprolongatie
Ook de compound heren eliminaties kende een oranje onderonsje. In de 1/16 finale stonden teamgenoten Peter ELZINGA en Mike SCHLOESSER tegenover elkaar voor een plaats bij de laatste 16. Tot en met de 13e pijl ging het gelijk op, maar waar Mike afsloot met een perfecte 30 liet Peter met een slotserie van 27 punten de winst over aan zijn teamgenoot. Ruben BLEYENDAAL strandde ook in de 1/16e finale.
De publiekslieveling van Denemarken, Stephan HANSEN was de volgende tegenstander van Schloesser. Ook deze wedstrijd was live te volgen via YouTube en de vele kijkers zagen deze wedstrijd met 147-147 ook in een shoot-off eindigen. Met een 10 tegenover een 9 sloot ‘The Prince of Denmark’ Stephan deze winnend af. Hiermee kwam helaas een einde aan de droom van prolongatie van de WK titel van Mike.
Irina MARKOVIC en Inge VAN CASPEL waren op woensdag al doorgedrongen tot de 1/16e finale. De Koreaanse CHOI was voor Inge met 145-138 geen probleem, maar in de 1/8e finale trof ze de nr 1 uit de kwalificatie; de Colombiaanse Sara LOPEZ. In de eerste 3 series liet Inge al teveel punten liggen om een succesvolle comeback te maken. Met 139-143 punten eindige het individuele toernooi.
Irina strandde een ronde eerder in de 1/16 finale tegen Toja CERNE (Slo)
Irina schreef op Social media; “de 1/16e finale was het einde voor mijn individuele toernooi. Ik schoot sterk tot de laatste ronde toen de zenuwen het een beetje overnamen. Een waardevolle les voor me vandaag. Nu focus ik me op zaterdag, waar ik met mijn geweldige teamgenoten voor GOUD mag schieten in de teamfinale.”
Compound dames gaan weer voor goud!
In Belek 2013 behaalde het compound damesteam ook al de gouden finale in de landenstrijd. Toen was Colombia de tegenstander in de finale en behaalden de Nederlandse dames uiteindelijk ZILVER. Nu, 2 jaar later, is Oekraïne de tegenstander in de finale. Wordt het ditmaal wel GOUD?

De gouden finale Compound dames team, Nederland vs Oekraïne, vindt plaats ZATERDAG 1 AUGUSTUS om 11:24u
De gouden finale Recurve heren individueel, VAN DER VEN vs KIM (Kor), vindt plaats ZONDAG 2 AUGUSTUS om 16:34u
Bekijk ze LIVE op Archery.tv


Bron: NHB
» Samick op 31 jul 2015, 12:05
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.
Waardering
Waardering is alleen beschikbaar voor leden.

Logt u a.u.b. in om te stemmen.of registreer om te stemmen.

Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
Contact Sagitta et Arcus:
A. Smit06-40211190
D. Brink06-14954075
sagittaetarcus@hotmail.com
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?

» Registreer «
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Shoutbox
U moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

14 juni 2018, 11:38
Er worden vrijwilligers gezocht voor het onderhoud van de 3d baan. Dit ter voorkoming dat het steeds weer dezelfde mensen zijn die dit onderhoud al doen.

14 juni 2018, 11:33
Datum 2e masterclass training is vastgesteld op zaterdag 7 juli.

30 april 2018, 09:10
Datum 1e masterclass training vastgesteld op 26 mei.

26 april 2018, 21:53
Pit JŲcker (Dakota Bogensport) komt 4 masterclasses geven voor wedstrijdschutters
. Info bij Arnold of Don.

23 april 2018, 13:26
Er blijkt geen belangstelling voor binnen trainen op dinsdag- of woensdagmiddag. We houden het komende winter weer bij alleen zaterdagen. Maar eerst lekker lang outdoor! Smile