obey-robots.txt
Navigatie
» Start S et A
» Sagitta et Arcus
» Handboog Forum
» AVG & privacy
» Start-Plaats: Boog Schieten
» Fotogalerij
» Weblinks
» Downloads
» Artikelen
» Nieuws CategorieŽn
» Email adressen
» Event Calendar
» 3DRondes
» Contact
» Zoeken
Gebruikers Online
» Gasten online: 1

» Leden online: 0

» Totaal aantal leden: 106
» Nieuwste lid: ddejong
Laatst geziene leden
» Janique18:14:33
BoogSchieten Start Pages
Ad-Vertise.nl hoe werkt het? Registreer, selecteer "Advertenties Nederland" en maak een eigen tekst advertentie. Kies een ad formaat, pas de kleuren aan en plaats html code op je eigen website. Nu worden jouw advertenties vertoont op alle deelnemende websites die ůůk voor Advertenties Nederland hebben gekozen. Bekijk advertentie formaten.
Sponsoren
Archery Centre
Explano
Wessels Reclame
V-Archery
Dakota Bogensport
Niekolaas_aanhangers
Dubbel WK zilver in Kopenhagen
HandboogSportVolgepakte tribunes voor het Deens parlementsgebouw Slot Christiansborg zaten gespannen te wachten op het spectaculaire slotstuk van het WK; de individuele finale tussen Rick VAN DER VEN en KIM Woojin (KOR). In het publiek ook de Nederlandse Ambassadeur in Kopenhagen, dhr Eduard Middeldorp, die inmiddels ook opgevangen had dat de handboogsporter uit Oss in zijn Deense hoofdstad een wereldprestatie had neergezet.
Van der Ven breekt alleenrecht Koreanen op finaleplaatsen
Dat VAN DER VEN in de WK finale stond was namelijk al uniek. Sinds 2007 was er geen finalist meer geweest die niet uit het dominante handboogland Zuid-Korea kwam. Van der Ven en KIM Woojin maakten er een finale van ongekend niveau van.
Rick legt aan voor zijn mogelijk beslissende 4e set; 10-10-10, een perfecte 30 staat op het bord. Maar dan kopieert zijn Koreaanse tegenstander de perfectie van Rick en pakt de Wereldtitel.

Met een eindscore van 6-2 lijkt het op eerste gezicht dat Van der Ven kansloos was in de finale. Niets is minder waar. In de finale noteerde Rick slechts een enkele acht, verder alleen negens en tienen. Tegenstander Kim deed het in twee van de vier sets maar een puntje beter (28-27, 29-28, 27-27, 30-30).
Nadat de eerste teleurstelling is bekoeld kan Van der Ven leven met het zilver. "De eerste twee sets verlies ik allebei met één punt verschil. Dat kan gebeuren. De verschillen zijn tegenwoordig zo klein. Daarna moet je in de wedstrijd blijven en dat lukte me. Als je dan vervolgens in de vierde set maximaal scoort en hij doet dat ook, kun je weinig zeggen. Hij was vandaag net iets beter. Ik ben blij met het zilver"', zo vertelde de Ossenaar tegen de verslaggever van de NOS.
Dames verliezen nipt de gouden finale
Een dag eerder grepen de Nederlandse compound dames ook net naast het goud in Kopenhagen. In de finale tegen Oekraïne had het team, bestaande uit Inge VAN CASPEL, Irina MARKOVIC en Evelien GROENEVELD tot de laatste serie nog een kleine voorsprong van 1 punt en leek het erop dat het team na WK Zilver in Belek 2013 nu een tree hoger te gaan klimmen op het podium. Maar in de laatste serie ontbreekt de scherpte om de voorsprong te behouden. De dames zetten 9-9-9-8-9-9 (53) op het scorebord wat niet genoeg was tegen 10-10-9-9-9-10 (57) van de Oekraïense dames.


Bron: NHB
» Samick op 04 aug 2015, 12:05
Reacties
80 #1 spirit86

op 04 augustus 2015, 16:54:53
Van der Ven heeft volgens mij 2x in de 8 geschoten Wink
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.
Waardering
Waardering is alleen beschikbaar voor leden.

Logt u a.u.b. in om te stemmen.of registreer om te stemmen.

Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
Contact Sagitta et Arcus:
A. Smit06-40211190
D. Brink06-14954075
sagittaetarcus@hotmail.com
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?

» Registreer «
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Shoutbox
U moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

14 juni 2018, 11:38
Er worden vrijwilligers gezocht voor het onderhoud van de 3d baan. Dit ter voorkoming dat het steeds weer dezelfde mensen zijn die dit onderhoud al doen.

14 juni 2018, 11:33
Datum 2e masterclass training is vastgesteld op zaterdag 7 juli.

30 april 2018, 09:10
Datum 1e masterclass training vastgesteld op 26 mei.

26 april 2018, 21:53
Pit JŲcker (Dakota Bogensport) komt 4 masterclasses geven voor wedstrijdschutters
. Info bij Arnold of Don.

23 april 2018, 13:26
Er blijkt geen belangstelling voor binnen trainen op dinsdag- of woensdagmiddag. We houden het komende winter weer bij alleen zaterdagen. Maar eerst lekker lang outdoor! Smile