obey-robots.txt
Navigatie
» Start S et A
» Sagitta et Arcus
» Handboog Forum
» AVG & privacy
» Start-Plaats: Boog Schieten
» Fotogalerij
» Weblinks
» Downloads
» Artikelen
» Nieuws CategorieŽn
» Email adressen
» Event Calendar
» 3DRondes
» Contact
» Zoeken
Gebruikers Online
» Gasten online: 1

» Leden online: 0

» Totaal aantal leden: 106
» Nieuwste lid: ddejong
Laatst geziene leden
» Janique17:32:09
BoogSchieten Start Pages
Ad-Vertise.nl hoe werkt het? Registreer, selecteer "Advertenties Nederland" en maak een eigen tekst advertentie. Kies een ad formaat, pas de kleuren aan en plaats html code op je eigen website. Nu worden jouw advertenties vertoont op alle deelnemende websites die ůůk voor Advertenties Nederland hebben gekozen. Bekijk advertentie formaten.
Sponsoren
Archery Centre
Explano
Wessels Reclame
V-Archery
Dakota Bogensport
Niekolaas_aanhangers
Verslag WK Indoor 2014
HandboogSportTeamNL is met 8 schutters uitgezonden naar Nimes Zuid-Frankrijk voor het 2014 World Archery Indoor World Championships. Nederland heeft met het Heren Compound en Heren Recurve team absolute wereldtoppers in huis die voor mooie prestaties gaan zorgen. De overige twee schutters, Inge van Caspel en Junior Jan van Tongeren maken het Nederlands Team, op jacht naar medailles , compleet.
Dag 2; Kwalificaties

Als eerste mocht Jan van Tongeren het strijdtoneel betreden. Jan heeft tijdens het afgelopen NK indoor bewezen zich te kunnen meten met senioren toppers. Maar wat voor indruk zal het grote toneel van het WK indoor op hem maken? Het antwoord is simpel; geen! Alsof het een doordeweekse training dag is zet Jan ongelofelijk goede scores neer (586/600) die hem uiteindelijk een 3e plaats in de ranglijst geven.
De perfectie komt nabij!
Na de junioren mochten de senioren de kwalificatie gaan schieten. Bij de heren compound kwam het geweld los. Vooraf werd al voorspeld door de media dat er uitzonderlijke scores zouden komen. En die zijn er gekomen. Het is moeilijk voor te stellen dat je met slechts zeven pijlen buiten de 10, je al buiten de top 10 valt. Maar onze mannen wisten allemaal een betere score neer te zetten. Met Mike Schloesser op plaats 5 (597/600), Peter Elzinga op 7 (595/600) en Ruben Bleyendaal op 9 (594/600) geven de heren een duidelijk signaal over de ambities van het team. Het team staat nu op de 2e plaats in de ranglijst.
Ook de heren recurve wisten tot de top door te dringen. Zowel Sjef van den Berg als Rick van der Ven schoten 588/600 om hiermee op plaats 5 en 6 te eindigen. Alleen Rick van den Oever bleef met een 42e plaats achter op zijn gebruikelijke niveau. Hiermee eindigde het team op de 7e plaats in het klassement. 
Inge van Capsel moet op dit WK haar teamgenoten missen, maar met haar ervaring kan ze het prima alleen af. In een enorm sterk veld, waarbij de Amerikaanse Erika Jones een nieuw wereldrecord schiet, zet Inge een keurige 12e klassering neer (578/600).
Morgenvroeg starten de individuele eliminaties.


Bron: NHB
» Samick op 27 feb 2014, 16:00
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.
Waardering
Waardering is alleen beschikbaar voor leden.

Logt u a.u.b. in om te stemmen.of registreer om te stemmen.

Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
Contact Sagitta et Arcus:
A. Smit06-40211190
D. Brink06-14954075
sagittaetarcus@hotmail.com
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?

» Registreer «
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Shoutbox
U moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

14 juni 2018, 11:38
Er worden vrijwilligers gezocht voor het onderhoud van de 3d baan. Dit ter voorkoming dat het steeds weer dezelfde mensen zijn die dit onderhoud al doen.

14 juni 2018, 11:33
Datum 2e masterclass training is vastgesteld op zaterdag 7 juli.

30 april 2018, 09:10
Datum 1e masterclass training vastgesteld op 26 mei.

26 april 2018, 21:53
Pit JŲcker (Dakota Bogensport) komt 4 masterclasses geven voor wedstrijdschutters
. Info bij Arnold of Don.

23 april 2018, 13:26
Er blijkt geen belangstelling voor binnen trainen op dinsdag- of woensdagmiddag. We houden het komende winter weer bij alleen zaterdagen. Maar eerst lekker lang outdoor! Smile