obey-robots.txt
Navigatie
» Start S et A
» Sagitta et Arcus
» Handboog Forum
» AVG & privacy
» Start-Plaats: Boog Schieten
» Fotogalerij
» Weblinks
» Downloads
» Artikelen
» Nieuws CategorieŽn
» Email adressen
» Event Calendar
» 3DRondes
» Contact
» Zoeken
Gebruikers Online
» Gasten online: 1

» Leden online: 0

» Totaal aantal leden: 106
» Nieuwste lid: ddejong
Laatst geziene leden
» Michieldeleeuw 1 dag
BoogSchieten Start Pages
Ad-Vertise.nl hoe werkt het? Registreer, selecteer "Advertenties Nederland" en maak een eigen tekst advertentie. Kies een ad formaat, pas de kleuren aan en plaats html code op je eigen website. Nu worden jouw advertenties vertoont op alle deelnemende websites die ůůk voor Advertenties Nederland hebben gekozen. Bekijk advertentie formaten.
Sponsoren
Archery Centre
Explano
Wessels Reclame
V-Archery
Dakota Bogensport
Niekolaas_aanhangers
Verslag World Cup Medellin 2014
HandboogSportStop 2 in het Wereldbekerseizoen is Medellin Colombia. Het team, ditmaal voornamelijk samengesteld uit compoundschutters, is naar de Zuid-Amerikaanse stad gekomen om de topposities in het Wereldbekerklassement verder veilig te stellen. Het hoofddoel; De wereldbekerfinale in Lausanne Zwitserland later dit jaar.
Kwalificaties dag 2; Grof geschut aan de schietlijn!
Op de tweede toernooidag tellen de punten pas echt; de kwalificaties! De omstandigheden in Medellin waren goed voor mooie resultaten. Voor TeamNL eindigden Peter Elzinga en Mike Schloesser in de top 10 met een gelijke score van 708 uit maximaal 720 punten. Met een gelijke X score staan de heren voorlopig op een gedeelde 5e plaats in de ranking. Ruben Bleyendaal bezet met een score van 702pt de 17e plaats en de vierde deelnemer bij de Compound Heren, Sander Dolderman, staat voor nu op de 30e plaats (695pt). Als team bezetten de heren de 2e plaats achter de Verenigde Staten.
Bij de Dames Compound heeft Nederland met 3 dames ook een volledig team aan de startlijn. De kopvrouw van het team, Inge van Caspel, heeft zichzelf met 686pt naar een 13e plaats geschoten. Martine Couwenberg (680pt) en Irina Markovic (677pt) bezetten respectievelijk de 20e en 23e plaats. In het teamklassement staat het damesteam momenteel op de 5e plaats.
In de recurve discipline neemt alleen Rick van der Ven deel aan deze 2e wereldbeker. Rick had vandaag moeite om een topklassering in het zeer sterke veld te bemachtigen. Hoewel de kwalificatiescore van 660pt een verbetering was ten opzichte van de eerste wereldbeker in Shanghai staat hij met een 29e plaats toch net iets lager op de kwalificatieranglijst.
Mix team eliminaties; TeamNL alvast verzekerd van World Cup eremetaal
Met een 6e plaats ging het mixed compound team, bestaande uit Mike Schloesser en Inge van Caspel, de eliminaties op de vroege avond. In de 1/8e finale werd Brazilië met 155-150 eenvoudig aan de kant gezet. In de 1/4e finale was een van de favorieten, Italië, de tegenstander. Slechts in de laatste serie pijlen wist Nederland het verschil te maken 156-155. Vervolgens was in de halve eindstrijd Team USA de tegenstander. Team USA is mogelijk het meest gedecoreerde team in de afgelopen jaren en dus een zeer geduchte tegenstander. Tot de voorlaatste serie hadden de Amerikanen een kleine voorsprong op de Nederlanders. In deze derde serie werd de stand gelijk getrokken door Mike en Inge, om vervolgens in de laatste serie de rollen om te draaien en met 1 punt verschil er met de winst vandoor te gaan! De gouden finale op zaterdag is een feit!


Bron: NHB
» Samick op 15 mei 2014, 21:00
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.
Waardering
Waardering is alleen beschikbaar voor leden.

Logt u a.u.b. in om te stemmen.of registreer om te stemmen.

Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
Contact Sagitta et Arcus:
A. Smit06-40211190
D. Brink06-14954075
sagittaetarcus@hotmail.com
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?

» Registreer «
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Shoutbox
U moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

14 juni 2018, 11:38
Er worden vrijwilligers gezocht voor het onderhoud van de 3d baan. Dit ter voorkoming dat het steeds weer dezelfde mensen zijn die dit onderhoud al doen.

14 juni 2018, 11:33
Datum 2e masterclass training is vastgesteld op zaterdag 7 juli.

30 april 2018, 09:10
Datum 1e masterclass training vastgesteld op 26 mei.

26 april 2018, 21:53
Pit JŲcker (Dakota Bogensport) komt 4 masterclasses geven voor wedstrijdschutters
. Info bij Arnold of Don.

23 april 2018, 13:26
Er blijkt geen belangstelling voor binnen trainen op dinsdag- of woensdagmiddag. We houden het komende winter weer bij alleen zaterdagen. Maar eerst lekker lang outdoor! Smile