obey-robots.txt
Navigatie
» Start S et A
» Sagitta et Arcus
» Handboog Forum
» AVG & privacy
» Start-Plaats: Boog Schieten
» Fotogalerij
» Weblinks
» Downloads
» Artikelen
» Nieuws CategorieŽn
» Email adressen
» Event Calendar
» 3DRondes
» Contact
» Zoeken
Gebruikers Online
» Gasten online: 1

» Leden online: 0

» Totaal aantal leden: 106
» Nieuwste lid: ddejong
Laatst geziene leden
BoogSchieten Start Pages
Ad-Vertise.nl hoe werkt het? Registreer, selecteer "Advertenties Nederland" en maak een eigen tekst advertentie. Kies een ad formaat, pas de kleuren aan en plaats html code op je eigen website. Nu worden jouw advertenties vertoont op alle deelnemende websites die ůůk voor Advertenties Nederland hebben gekozen. Bekijk advertentie formaten.
Sponsoren
Archery Centre
Explano
Wessels Reclame
V-Archery
Dakota Bogensport
Niekolaas_aanhangers
Tweemaal World Cup BRONS
HandboogSportOok in 2014 wordt het World Cup seizoen geopend in Shanghai (China). De wereldstad staat bekend om zijn verraderlijke wind en aanhoudende regenbuien. Een plek waar de mannen zich van de jongens kunnen onderscheiden. TeamNL is naar China vertrokken met een team van 7 sporters; de Jacht naar de World Cup final is begonnen!
Kwalificaties Dag 2; Sjef overtuigend aan kop!
“He’s been shooting very well for a while now – but it’s great to see him come into his own on the senior stage,” zo vat Australier Taylor Worth de prestatie samen van Sjef van den Berg. 
Met 669 (uit maximaal 720) punten wist Sjef met 2 punten voorsprong de koppositie in de ranglijst te veroveren bij de Heren Recurve. Sjef stond vandaag naar eigen zeggen sterk en met overtuiging te schieten, wat in de winderige omstandigheden goed tot zijn recht kwam. 
Zijn teamgenoten hadden vandaag wat meer moeite met de omstandigheden. Olympier Rick van der Ven kwalificeerde uiteindelijk as 28e en Mick de Bakker als 61e.
Dames Compound
Inge van Caspel neemt als enige Nederlandse dame deel aan de seizoen opener in Shanghai. In het sterk bezette veld sloot Inge haar kwalificatie af met een solide 21e plaats. (678/720pt)
Heren Compound; De Jeugd heeft de toekomst!
De top drie bestond ditmaal niet uit de gevestigde namen, maar het waren 3 junioren die de topposities innamen. Mike Schloesser was met een derde plaats (710/720pt) een van die jeugdige scherpschutters. Peter Elzinga en Ruben Bleyendaal waren met 705 punten beide slechts een paar punten verwijderd van de top. 
Als team bezetten de heren nu de 2e plaats, achter team USA.
Mixed Team Compound finales
In een vol verlichte arena mochten Mike en Inge aan het einde van de dag meteen de mix team finales schieten. De 8e finale tegen Chinese Taipei was geen probleem, maar na een shoot-off moest ons team het afleggen tegen het Koreaanse team. De Koreanen domineren van oudsher de recurve disciplines, maar ook in de Compound discipline dringen ze nu tot de top door.

Eliminaties Dag 3; Rick van der Ven behaalt bronzen finale
Een moment van verslapping is op geen enkel stadium meer toegestaan, want het betekent onherroepelijk uitschakeling in het toernooi. De dag van eliminaties in Shanghai was een dag waarbij elke eliminatie een finale leek.
Heren Recurve
Mick de Bakker wist in zijn 2e World Cup tot in de 1/16e finale te komen, maar dit ging niet zonder slag of stoot. Beide overwinningen voorafgaand aan de 1/16e finale moesten met een shoot-off beslist worden. De wedstrijd tegen de Sloveen Rijavec eindigde ook in een shoot-off, maar een te vroeg geloste pijl van mick eindigde in de 7 en betekende uitschakeling.  Hoewel Mick niet zijn persoonlijke doel behaalde, een ronde verder komen dan zijn vorige World Cup, kijkt hij toch tevreden terug op zijn individuele toernooi.
Na zijn topklassering tijdens de kwalificaties had Sjef van den Berg (foto) de favorieten rol naar zich toegetrokken.  De hoge klassering betekende dat hij pas in de 1/16e finale moest aantreden. Normaliter een voordeel, maar voor Sjef voelde het als een nadeel. Tegen de reporters van World Archery vertelde Sjef dat hij zich niet comfortabel voelde. De eliminatie vond plaats voor de lunchbreak waardoor hij zonder inschietronde de eliminatie moest schieten. Door de spanning scoorde zijn pijlen laag op het doel en verloor hij teleurstellend zijn wedstrijd tegen de Japanner Kikuchi.
Routinier Rick van der Ven kon vandaag goed putten uit zijn uitgebreide ervaring met eliminaties. Met overtuigende overwinningen wist hij door te dringen tot de halve eindstrijd. Daarin stuitte hij ook op Kikuchi, die 2 rondes eerder zijn teamgenoot Sjef had uitgeschakeld.  De Japanner liet echter geen ruimte voor een Nederlandse revanche en verdrong Rick met 7-3 in setpunten naar de Bronzen finale. Later dit weekend zal Rick deze Bronzen eindstrijd schieten tegen de Australiër Taylor Worth.
Heren Compound
Ook de compounders kende twee verrassende vroegtijdige uitschakelingen. Peter Elzinga verloor zijn 1/24e finale tegen de Colombiaan Cardona. Mike Schloesser trof in de 1/16e finale de Fransman Peineau, wie hij begin van het jaar nog had verslagen in de finale om de begeerde Vegas titel. Ondanks de hoge score van Mike (147pt) kwam hij toch 1 punt tekort op de Fransman.
Ruben Bleyendaal kwam in een ronde verder de Koraan Yang tegen in de 8e finale. Perfecte series werden aan biede kanten afgewisseld met mindere pijlen. Uiteindelijk was de eindstand gelijk met 145-145. Ook nu was een shoot-off noodzakelijk om de winnaar te bepalen. Beide sporters zetten een 10 op het scorebord, maar de pijl van de Koreaan zat dichter bij het absolute midden van het doel.
Dames Compound
Voor Inge van Caspel eindigde de eerste wereldbeker ook in de 1/24e finale. Haar score van 142, die in veel ander partijen goed was voor de winst, was niet voldoende tegen haar Britse tegenstander.
Met vertrouwen door naar de team eliminaties
Hoewel de derde dag van het toernooi veel uitschakelingen kende, werd door Nederlandse sporters wel een goed niveau neergezet. Een niveau dat voor de aankomende teamfinales veel moois kan beloven. Het 'spelletje' van de handboogsport wordt nu eenmaal soms in de details beslist. De teams kijken in ieder geval met vertrouwen uit naar het vervolg van het toernooi.

 Team eliminaties Dag 4;  De weg naar de finale zit vol met gevaren
Op vrijdag was het tijd voor de lange weg naar de top voor beide herenteams. Zowel het recurve als compoundteam was hoog geplaatst in aanloop naar de eliminaties, dus de verwachtingen waren hoog. Het Recurveteam wist relatief eenvoudig de eerste twee eliminaties tegen Rusland en Spanje te winnen met 6-0 in sets. In de halve finale moest tegen Australie beslist worden welke finaleronde het eindstation zou worden voor de eerste World Cup. Nederland wist zeer sterk te beginnen met 2 setpunten voorsprong, maar de tegenstander had de langste adem. Met 2-6 ging de winst naar het team uit 'Down Under'.
 

Compound heren; De zenuwen slaan toe tegen Rusland
Het team bestaande uit Peter Elzinga, Mike Schloesser en Ruben Bleyendaal begon ook zeer overtuigend aan de eliminaties tegen Hong Kong met een 233-218 overwinning. In de volgende ronde tegen Rusland sloegen de zenuwen toe in de laatste serie. De Nederlanders zagen in de laatste serie hun kleine voorsprong van 2 punten verdwijnen en het kwam aan op shoot-off om de halve finale te bereiken. Met 1 punt verschil wist Rusland deze te winnen en eindigde het toernooi voor Team NL. In het onderstaande Win&Win fan report een verslag van de eliminatie dag van het compoundteam.


 Finales Dag 6;  Team en Individueel brons voor Team NL
De laatste toernooi dag van de World Cup stond in het teken van de recurve team en individuele finales. In de zeer vroege ochtend, terwijl de Nederlandse Koningsdag vierders op zoek gingen naar hun bed, stapten onze recurve toppers het finaleveld op aan de rivierbank in Shanghai. De bronzen teammedaille stond op het spel tegen tegenstander Ukraine. Het Nederlandse team, bestaande uit Rick van der Ven, Sjef van den Berg en Mick de Bakker was goed op elkaar ingespeeld en mentaal goed voorbereid op de wedstrijd. In slechts 4 sets wist het team overtuigend de winst te behalen.
Voor Mick de Bakker was het pas zijn eerste teamfinale op het internationale podium, maar hij toonde zich een waardig teamlid.
“I was really calm today, I did some breathing and little meditation. I spent time with my teammates before the match, to make sure we were good together.” zo meldde hij aan World Archery.
Het team jonge team weet het serieuze goed af te wisselen met humor, zo bewezen ze tijdens de medaille ceremonie. Op het podium greep Sjef de gelegenheid om spontaan een podiumselfie te maken. Het moment verspreidde zich razendsnel over soclal media als HET moment van de dag!
Dubbel brons voor Rick van der Ven
Later in de middag stond voor Rick van der Ven ook de Bronzen individuele finale op het programma. Tegenstander: Collega Olympiër Taylor Worth uit Australië. Beide heren waren zeer goed in vorm en zette een finale waardige prestatie neer. Ondanks het hoge niveau van de Australiër ging Rick toch bijna onbedreigd naar de overwinning toe. Rick wist als beste de verraderlijke wind op het veld te ‘lezen’ en schoot slechts 1 maal buiten het goud; Dubbel Brons voor Rick van der Ven!

 
 
 
 


Bron: NHB
» Samick op 22 mei 2014, 21:00
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.
Waardering
Waardering is alleen beschikbaar voor leden.

Logt u a.u.b. in om te stemmen.of registreer om te stemmen.

Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
Contact Sagitta et Arcus:
A. Smit06-40211190
D. Brink06-14954075
sagittaetarcus@hotmail.com
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?

» Registreer «
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Shoutbox
U moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

14 juni 2018, 11:38
Er worden vrijwilligers gezocht voor het onderhoud van de 3d baan. Dit ter voorkoming dat het steeds weer dezelfde mensen zijn die dit onderhoud al doen.

14 juni 2018, 11:33
Datum 2e masterclass training is vastgesteld op zaterdag 7 juli.

30 april 2018, 09:10
Datum 1e masterclass training vastgesteld op 26 mei.

26 april 2018, 21:53
Pit JŲcker (Dakota Bogensport) komt 4 masterclasses geven voor wedstrijdschutters
. Info bij Arnold of Don.

23 april 2018, 13:26
Er blijkt geen belangstelling voor binnen trainen op dinsdag- of woensdagmiddag. We houden het komende winter weer bij alleen zaterdagen. Maar eerst lekker lang outdoor! Smile