obey-robots.txt
Navigatie
» Start S et A
» Sagitta et Arcus
» Handboog Forum
» AVG & privacy
» Start-Plaats: Boog Schieten
» Fotogalerij
» Weblinks
» Downloads
» Artikelen
» Nieuws CategorieŽn
» Email adressen
» Event Calendar
» 3DRondes
» Contact
» Zoeken
Gebruikers Online
» Gasten online: 2

» Leden online: 0

» Totaal aantal leden: 106
» Nieuwste lid: ddejong
Laatst geziene leden
» Michieldeleeuw 1 dag
BoogSchieten Start Pages
Ad-Vertise.nl hoe werkt het? Registreer, selecteer "Advertenties Nederland" en maak een eigen tekst advertentie. Kies een ad formaat, pas de kleuren aan en plaats html code op je eigen website. Nu worden jouw advertenties vertoont op alle deelnemende websites die ůůk voor Advertenties Nederland hebben gekozen. Bekijk advertentie formaten.
Sponsoren
Archery Centre
Explano
Wessels Reclame
V-Archery
Dakota Bogensport
Niekolaas_aanhangers
Verslag World Cup Antalya 2014
HandboogSportDe 3e World Cup van het seizoen in Antalya wordt door Nederland bijgewoond door een volle delegatie van 4 teams. Vooral voor Peter Elzinga, Rick van der Ven en Inge van Caspel is deze World Cup van groot belang, daar een goede klassering de droom van deelname aan de World Cup Final in Lausanne kan veiligstellen.
Dag 2 kwalificaties; Nederlandse top sterk van start
Voor Peter Elzinga is het toernooi goed begonnen. Na zijn World Cup overwinning in Medellin is hij een van de favorieten in de Turkse badplaats. Deze favorietenrol heeft hij kracht bijgezet door de kwalificatieronde met een 1e plaats af te sluiten met een score van 707 uit de maximale 720punten. De hoge klassering plaats Peter direct in perspectief:  “It is a ranking round, and ultimately, it doesn’t count – it’s tomorrow and the next day when everything happens. But it felt good and I shot good, and the team did well.”  Teamgenoten Mike Schloesser en Ruben Bleyendaal bezetten respectievelijk de 4e en 16e plek. Hiermee troeven ze team USA met 1 punt af in het teamklassement en gaat team NL als nummer 1 geplaats de teameliminaties in.
Dames Compound
Ook Inge van Caspel is met een 5e plaats (688/720pt) overtuigend begonnen aan het toernooi. Een goed uitgangspunt in haar strijd om World Cup finale plaatsing. Teamgenoten Irina Markovic en Martine Couwenberg bezetten de 23e en 36e plaats en samen een 8e plaats in de teamklassering.
Heren Recurve
Antalya is een populaire World Cup voor veel prominente federaties, wat het sterkst mogelijk deelnemersveld oplevert. Onze sporters staan echter hun ‘mannetje’ in het veld. Hoogst geplaatste sporter is Sjef van den Berg met een 10e plaats (672/720pt), slechts 15 punten verwijderd van de nummer 1 KIM Woojin (KOR). Rick van der Ven bezet de 16e plaats. Mick de Bakker had het tijdens de kwalificaties wat moeilijker en met een 84e plaats is het zijn taak om tijdens de eliminaties omhoog te klimmen in de ranglijst.  Als team staan de heren 9e geplaatst en zullen ze het op moeten nemen tegen het ervaren team USA.
Dames Recurve.
De recurvedames van Nederland zijn naar Antalya gekomen om ervaring op te doen in het internationale wedstrijdcircuit. Esther Deden, Annemarie der Kinderen en Sjan van Dijck zijn allen debutant in het World Cup circuit. Waar de dames in Nederland steevast in de top meedraaien, is er internationaal nog veel te verbeteren. Een waardevolle les. Na de kwalificaties bezetten de dames de 81e, 87e en 93e plaats (Esther/Annemarie/Sjan).
Mixed team finale
Ondanks de topklassering van Peter Elzinga, koos bondscoach Ron van der Hoff voor Mike Schloesser en Inge van Caspel vanwege hun succes in Shanghai en Medellin, In de 8e finale shoot het als 2e geplaatste team tegen zuiderbuur België.  Het team uit België schoot de hoogste score van het veld (157 tegen 155) en schakelde hiermee het Nederlandse duo uit. Een teleurstelling voor Mike en Inge, die als Mixed team ook op weg waren naar de World Cup finale later dit jaar.

 


Bron: NHB
» Samick op 12 jun 2014, 15:00
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.
Waardering
Waardering is alleen beschikbaar voor leden.

Logt u a.u.b. in om te stemmen.of registreer om te stemmen.

Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
Contact Sagitta et Arcus:
A. Smit06-40211190
D. Brink06-14954075
sagittaetarcus@hotmail.com
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?

» Registreer «
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Shoutbox
U moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

14 juni 2018, 11:38
Er worden vrijwilligers gezocht voor het onderhoud van de 3d baan. Dit ter voorkoming dat het steeds weer dezelfde mensen zijn die dit onderhoud al doen.

14 juni 2018, 11:33
Datum 2e masterclass training is vastgesteld op zaterdag 7 juli.

30 april 2018, 09:10
Datum 1e masterclass training vastgesteld op 26 mei.

26 april 2018, 21:53
Pit JŲcker (Dakota Bogensport) komt 4 masterclasses geven voor wedstrijdschutters
. Info bij Arnold of Don.

23 april 2018, 13:26
Er blijkt geen belangstelling voor binnen trainen op dinsdag- of woensdagmiddag. We houden het komende winter weer bij alleen zaterdagen. Maar eerst lekker lang outdoor! Smile