obey-robots.txt
Navigatie
» Start S et A
» Sagitta et Arcus
» Handboog Forum
» AVG & privacy
» Start-Plaats: Boog Schieten
» Fotogalerij
» Weblinks
» Downloads
» Artikelen
» Nieuws CategorieŽn
» Email adressen
» Event Calendar
» 3DRondes
» Contact
» Zoeken
Gebruikers Online
» Gasten online: 1

» Leden online: 0

» Totaal aantal leden: 106
» Nieuwste lid: ddejong
Laatst geziene leden
» Michieldeleeuw 1 dag
BoogSchieten Start Pages
Ad-Vertise.nl hoe werkt het? Registreer, selecteer "Advertenties Nederland" en maak een eigen tekst advertentie. Kies een ad formaat, pas de kleuren aan en plaats html code op je eigen website. Nu worden jouw advertenties vertoont op alle deelnemende websites die ůůk voor Advertenties Nederland hebben gekozen. Bekijk advertentie formaten.
Sponsoren
Archery Centre
Explano
Wessels Reclame
V-Archery
Dakota Bogensport
Niekolaas_aanhangers
Compound team behaalt World Cup GOUD Antalya 2014
HandboogSportDe 3e World Cup van het seizoen in Antalya wordt door Nederland bijgewoond door een volle delegatie van 4 teams. Vooral voor Peter Elzinga, Rick van der Ven en Inge van Caspel is deze World Cup van groot belang, daar een goede klassering de droom van deelname aan de World Cup Final in Lausanne kan veiligstellen.
Dag 2 kwalificaties; Nederlandse top sterk van start
Voor Peter Elzinga is het toernooi goed begonnen. Na zijn World Cup overwinning in Medellin is hij een van de favorieten in de Turkse badplaats. Deze favorietenrol heeft hij kracht bijgezet door de kwalificatieronde met een 1e plaats af te sluiten met een score van 707 uit de maximale 720punten. De hoge klassering plaats Peter direct in perspectief:  “It is a ranking round, and ultimately, it doesn’t count – it’s tomorrow and the next day when everything happens. But it felt good and I shot good, and the team did well.”  Teamgenoten Mike Schloesser en Ruben Bleyendaal bezetten respectievelijk de 4e en 16e plek. Hiermee troeven ze team USA met 1 punt af in het teamklassement en gaat team NL als nummer 1 geplaats de teameliminaties in.
Dames Compound
Ook Inge van Caspel is met een 5e plaats (688/720pt) overtuigend begonnen aan het toernooi. Een goed uitgangspunt in haar strijd om World Cup finale plaatsing. Teamgenoten Irina Markovic en Martine Couwenberg bezetten de 23e en 36e plaats en samen een 8e plaats in de teamklassering.
Heren Recurve
Antalya is een populaire World Cup voor veel prominente federaties, wat het sterkst mogelijk deelnemersveld oplevert. Onze sporters staan echter hun ‘mannetje’ in het veld. Hoogst geplaatste sporter is Sjef van den Berg met een 10e plaats (672/720pt), slechts 15 punten verwijderd van de nummer 1 KIM Woojin (KOR). Rick van der Ven bezet de 16e plaats. Mick de Bakker had het tijdens de kwalificaties wat moeilijker en met een 84e plaats is het zijn taak om tijdens de eliminaties omhoog te klimmen in de ranglijst.  Als team staan de heren 9e geplaatst en zullen ze het op moeten nemen tegen het ervaren team USA.
Dames Recurve.
De recurvedames van Nederland zijn naar Antalya gekomen om ervaring op te doen in het internationale wedstrijdcircuit. Esther Deden, Annemarie der Kinderen en Sjan van Dijck zijn allen debutant in het World Cup circuit. Waar de dames in Nederland steevast in de top meedraaien, is er internationaal nog veel te verbeteren. Een waardevolle les. Na de kwalificaties bezetten de dames de 81e, 87e en 93e plaats (Esther/Annemarie/Sjan).
Mixed team finale
Ondanks de topklassering van Peter Elzinga, koos bondscoach Ron van der Hoff voor Mike Schloesser en Inge van Caspel vanwege hun succes in Shanghai en Medellin, In de 8e finale shoot het als 2e geplaatste team tegen zuiderbuur België.  Het team uit België schoot de hoogste score van het veld (157 tegen 155) en schakelde hiermee het Nederlandse duo uit. Een teleurstelling voor Mike en Inge, die als Mixed team ook op weg waren naar de World Cup finale later dit jaar.

Dag 3 Individuele eliminaties; de wind steekt op in Antalya
Recurve
Voor de heren recurve begint de eliminatie dag goed. De 1/48e ronde wordt door Rick, Sjef en Mick overtuigend gewonnen. Maar in de 1/24e finale slaat het noodlot toe voor de laatst genoemde heren.  Mick verliest met 4-6 tegen de Dan OLARU (MDA) en Sjef van den Berg verliest tegen de als 55 geplaatste Mexicaan TAPIA. De als 10e geplaatste Nederlander had duidelijk een ander verloop voor ogen vanochtend. “I’m a little angry right nowa, as you can probably understand.”, verklaart Sjef nadat teveel pijlen onverwacht in het rood waren beland.
Rick van der Ven verslaat in de 1/16e en 1/8e finale de Koreanen KUO (17) en de topfavoriet KIM(1). Pas in de kwartfinale weet de schutter CHEN uit Chinese Taipei de Nederlander te stoppen. Ondanks het verlies weet Rick waardevolle punten te pakken voor plaatsing in de World Cup finale.
Esther Deden gaat als 81e de eliminatie dag in, wat betekent dat de aankomende tegenstanders aanzienlijk hoger geplaatst zullen zijn, maar Esther is niet voor maar 1 finaleronde gekomen. Achtereenvolgend verslaat de jonge sporter uit Almere de als 32e geplaatste MARIN (ESP) met 6-0 en de als 33e geplaatste DAGBAEVA (MGL) met een shoot-off.  In de 1/16e finale stuit Esther op de nummer 1 LEE (KOR). Ook tegen de Koreaanse pakt Esther 3 setpunten, maar het verlies is er toch met 7-3. Een prachtige prestatie voor de debutante.
Compound
Door de hoge klassering mogen Peter Elzinga en Mike Schloesser instromen in de 1/16e finale. Biede stromen vrij moeiteloos door tot de kwartfinale. Hierin legt Peter het af tegen de Koreaan CHOI. Ondanks het verlies pakt ook Peter waardevolle punten voor het wereldbeker klassement.
Mike dringt met een overwinning op PEINEAU (FRA) wel door tot de halve eindstrijd. Hier treft hij ook de Koreaan CHOI. Beide schieten de hoogste score in de halve finale en een shoot-off is beslissend. Beide heren noteren een 10!, maar helaas is de pijl van CHOI dichter bij het midden beland. Bronzen finale voor SCHLOESSER.
Bij de dames compound weet geen van de Nederlandse dames tot de top 16 door te dringen. Voor Inge van Caspel betekent dit dat ze geen punten pakt voor haar wereldbeker klassement. Zondag zal duidelijk worden of Inge nog steeds kans maakt op plaatsing voor de finale in Lausanne (SWI).
 
 
 
 
 

Dag 4 en 5 Team eliminaties; NL vs USA rematch!
Heren Recurve
Het team, bestaande uit Rick, Sjef en Mick begint zeer overtuigend tegen het veel hoger geplaatste team van USA. Zonder een setpunt te verliezen plaats het team zich voor de kwartfinale tegen Korea.
Het Koreaans team, de nummer 1 uit de ranglijst, weet de eerste twee sets te winnen waardoor gelijkspel in de derde set al voldoende is voor de winst.
 
 
 
 
Compound heren
Met de blik op de finale stormde de Nederlandse compound heren door het veld in de teamfinales. Met constant hoge scores versloegen Peter Elzinga, Mike Schloesser en Ruben Bleyendaal opeenvolgend Great Britain, Iran en Italië om voor de tweede World Cup op een rij de gouden finale te bereiken.
Vorige World Cup in Medellin verloor het team de gouden finale in Medellin tegen team USA (231-228). Opvallend genoeg is ook ditmaal Team USA de tegenstander in de strijd om het goud. In de aanloop naar deze World Cup is veel getest met taktiek en schietvolgorde in het team. “Mike voorop, dan Ruben en dan ik” vertelt Peter Elzinga. “We hebben meerdere dingen getest, maar deze aanpak lijkt het beste te werken.” (bron World Archery). Kan Team NL de revanche pakken in Turkije?
Het finaleveld ligt op het strand van Antalya, wat elk jaar garant staat voor warme temperaturen, maar vooral onvoorspelbare wind. Ook dit jaar laten de vlaggen rondom het veld zien dat de wind weer een rol van betekenis zal gaan spelen. Welk team kan er het beste mee overweg.
 
 
 
 

De Rematch: GOUD voor TeamNL
Beide teams beginnen ‘voorzichtig’ aan de finale, wennen aan de omstandigheden op het strand in Antalya. TeamNL weet in de eerste ronde toch 2 punt meer te pakken dan de Amerikanen. TeamUSA herpakt zich sterk in de 2e serie met een score van 59 en komt terug tot slechts 1 punt achterstand 114-115. In de derde serie pakt NL het verloren punt terug en vergroot de voorsprong naar 2 punten, met nog 1 serie te gaan. In de laatste serie komt team USA sterk terug met een perfecte 30, maar een uitschieter van Reo WILDE in de 8 geeft NL de ruimte om de overwinning te pakken! GOUD voor Nederland. Sinds 2009 het eerste team goud voor de Compound heren.

In Medellin was het Ruben Bleyendaal die door de zenuwen waardevolle punten liet liggen in de finale. Met trots beantwoort hij de vraag van World Archery media waar de extra punten vandaan kwamen vandaag; “Van mij! Ze kwamen van mij!”  Vandaag zette Ruben een hoog niveau neer, waardoor het gouden resultaat behaald kon worden. “Het is een team-effort”, vult Peter aan. “Medellin is achter ons, wat telt is de winst van vandaag!” Mike is zich alweer aan het voorbereiden voor zijn volgende finale, de bronzen finale tegen PAGNI (ita) later vandaag.

BRONS voor Mike Schloesser
In de bronzen finale moet Mike Schloesser (Regerend wereldkampioen 2013) het opnemen tegen een van de meest gedecoreerde schutter in de Compoundgeschiedenis, Sergio PAGNI (ita).
Onder toezicht van zijn gouden teamgenoten Peter en Ruben Mike bouwt in de eerste 2 series zijn voorsprong uit tot 2 punten. Enigszins onrustig in zijn schoten, typerend voor Mike, weet hij toch het midden van het blazoen constant te raken. Een perfecte 10-10-10 in de 3e serie geeft Mike een 4 punten voorsprong. Ook in de voorlaatste serie toont Mike weer zijn perfecte vorm en de voorsprong van 5 punten staat op het bord. Zichtbaar ontspannen schiet Mike zijn laatste 3 schoten om het BRONS veilig te stellen.


Bron: NHB
» Samick op 15 jun 2014, 15:00
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.
Waardering
Waardering is alleen beschikbaar voor leden.

Logt u a.u.b. in om te stemmen.of registreer om te stemmen.

Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
Contact Sagitta et Arcus:
A. Smit06-40211190
D. Brink06-14954075
sagittaetarcus@hotmail.com
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?

» Registreer «
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Shoutbox
U moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

14 juni 2018, 11:38
Er worden vrijwilligers gezocht voor het onderhoud van de 3d baan. Dit ter voorkoming dat het steeds weer dezelfde mensen zijn die dit onderhoud al doen.

14 juni 2018, 11:33
Datum 2e masterclass training is vastgesteld op zaterdag 7 juli.

30 april 2018, 09:10
Datum 1e masterclass training vastgesteld op 26 mei.

26 april 2018, 21:53
Pit JŲcker (Dakota Bogensport) komt 4 masterclasses geven voor wedstrijdschutters
. Info bij Arnold of Don.

23 april 2018, 13:26
Er blijkt geen belangstelling voor binnen trainen op dinsdag- of woensdagmiddag. We houden het komende winter weer bij alleen zaterdagen. Maar eerst lekker lang outdoor! Smile