obey-robots.txt
Navigatie
» Start S et A
» Sagitta et Arcus
» Handboog Forum
» AVG & privacy
» Start-Plaats: Boog Schieten
» Fotogalerij
» Weblinks
» Downloads
» Artikelen
» Nieuws CategorieŽn
» Email adressen
» Event Calendar
» 3DRondes
» Contact
» Zoeken
Gebruikers Online
» Gasten online: 1

» Leden online: 0

» Totaal aantal leden: 106
» Nieuwste lid: ddejong
Laatst geziene leden
» Michieldeleeuw 1 dag
BoogSchieten Start Pages
Ad-Vertise.nl hoe werkt het? Registreer, selecteer "Advertenties Nederland" en maak een eigen tekst advertentie. Kies een ad formaat, pas de kleuren aan en plaats html code op je eigen website. Nu worden jouw advertenties vertoont op alle deelnemende websites die ůůk voor Advertenties Nederland hebben gekozen. Bekijk advertentie formaten.
Sponsoren
Archery Centre
Explano
Wessels Reclame
V-Archery
Dakota Bogensport
Niekolaas_aanhangers
EK Outdoor Echmiadzin Armenie
HandboogSportAfgelopen zondag is het team van 12 sporters vertrokken naar Echmiadzin Armenië voor het EK outdoor 2014. De tragische gebeurtenis is de Oekraïne in de dagen voorafgaand liet enkele deelnemers ook niet ongeroerd. Irina schreef vooraf nog; âÄúEcht rustig word je er niet van als je aankomende zondag via Kiev naar Armenië moet vliegen....âÄĚ. Gelukkig is het toernooi ver verwijderd van de onrust en zijn de gedachten al snel verzet naar de missie van het EK.
De verwachtingen voor het team zijn hoog. Nederland won bij het afgelopen EK in Amsterdam de Europese titel bij niet minder dan drie disciplines! Aangevuld met een team brons en individueel zilver was het een van de meest succesvolle toernooien voor Nederland ooit. Lukt dit in 2014 weer?
Kwalificaties en Eliminaties

Het is warm in Armenië, heel warm. Dit blijkt des temeer wanneer bij diverse schutters de hitte ook weerslag geeft in het materiaal en uiteindelijk de scores. Vooral dankzij een sterke eerste helft sluit Rick van der Ven zijn kwalificatie af met op een 13e plaats. Sjef van den Berg had het door de hitte lastig omdat hij een van de sporters was met onverklaarbare problemen, en eindigde op een voor hem teleurstellende 54e plaats. Mick de Bakker zat tussen beide heren in op plaats 44.
In de aansluitende eliminaties kon Rick groeien in de wedstrijd. Met twee overtuigende overwinningen stroomde hij door naar de 1/16 finale. Mick de Bakker had een meevaller in de eliminaties. Na winst in de 1/48e finale had hij door foutieve scoreverwerking van twee concurrenten geen tegenstander in de 1/24e finale. Direct door! Sjef van den Berg kon zijn vertrouwen na de kwalificatie niet snel genoeg herpakken en verloor in de 1/24e finale tegen zijn Engelse opponent Godfrey.
Dames Recurve
Annemarie der Kinderen en Esther Deden presteren erg goed in Echmiadzin. Beide dames zetten hun sterke optredens in de kwalificaties om in verdere eliminatiewinst en plaatsing voor de 1/24e finale. Derde lid van het team, Sjan van Dijck, had een minder voorspoedige dag. Een mindere kwalificatie werd gevolgd door directe uitschakeling in de eliminaties. ‘Vergeten en de blik op teams’; waren de aanmoedigende woorden vanuit het thuisfront.
Heren Compound
De heren zijn gebrand op het doorzetten van het hoge niveau van dit seizoen, en de kwalificaties onderstrepen dit! Peter Elzinga en Mike Schloesser deelden de 3e plek na de twee ronden en Ruben Bleyendaal vulde dit aan met een uitstekende 9e plaats. Voor Peter en Mike betekende dit directe plaatsing voor de 1/16e finale. Ruben moest wel aantreden in de 1/24e finale waarin hij verrassend werd uitgeschakeld door de lager geplaatste tegenstander uit Oostenrijk.
 
Dames Compound
De top bij de compounddames is sterk bezet, met Inge van Caspel terecht in de top tien (8e plaats). Een andere vaste waarde van het team, Irina Markovic plaatste zich met een 26e plaats voor de eliminaties als ook Martine Couwenberg met een 37e plaats. Inge mocht dankzij haar hoge scores al plaatsnemen tussen de toeschouwers om haar teamgenoten aan te moedigen in de 1/24e finale. Irina had geen enkele moeite met haar Poolse opponent Lesniak. Martine moest met 1 punt helaas haar meerdere erkennen in Rikki Bingham (GBR).

 
Jack van Gelder van NOS Langs de Lijn belt met Bondscoach Ron van der Hoff na dag 1.
 
 
 
 
 
 


Bron: NHB
» Samick op 23 jul 2014, 15:00
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.
Waardering
Waardering is alleen beschikbaar voor leden.

Logt u a.u.b. in om te stemmen.of registreer om te stemmen.

Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
Contact Sagitta et Arcus:
A. Smit06-40211190
D. Brink06-14954075
sagittaetarcus@hotmail.com
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?

» Registreer «
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Shoutbox
U moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

14 juni 2018, 11:38
Er worden vrijwilligers gezocht voor het onderhoud van de 3d baan. Dit ter voorkoming dat het steeds weer dezelfde mensen zijn die dit onderhoud al doen.

14 juni 2018, 11:33
Datum 2e masterclass training is vastgesteld op zaterdag 7 juli.

30 april 2018, 09:10
Datum 1e masterclass training vastgesteld op 26 mei.

26 april 2018, 21:53
Pit JŲcker (Dakota Bogensport) komt 4 masterclasses geven voor wedstrijdschutters
. Info bij Arnold of Don.

23 april 2018, 13:26
Er blijkt geen belangstelling voor binnen trainen op dinsdag- of woensdagmiddag. We houden het komende winter weer bij alleen zaterdagen. Maar eerst lekker lang outdoor! Smile