obey-robots.txt
Navigatie
» Start S et A
» Sagitta et Arcus
» Handboog Forum
» AVG & privacy
» Start-Plaats: Boog Schieten
» Fotogalerij
» Weblinks
» Downloads
» Artikelen
» Nieuws CategorieŽn
» Email adressen
» Event Calendar
» 3DRondes
» Contact
» Zoeken
Gebruikers Online
» Gasten online: 1

» Leden online: 0

» Totaal aantal leden: 106
» Nieuwste lid: ddejong
Laatst geziene leden
BoogSchieten Start Pages
Ad-Vertise.nl hoe werkt het? Registreer, selecteer "Advertenties Nederland" en maak een eigen tekst advertentie. Kies een ad formaat, pas de kleuren aan en plaats html code op je eigen website. Nu worden jouw advertenties vertoont op alle deelnemende websites die ůůk voor Advertenties Nederland hebben gekozen. Bekijk advertentie formaten.
Sponsoren
Archery Centre
Explano
Wessels Reclame
V-Archery
Dakota Bogensport
Niekolaas_aanhangers
Verslag World Cup Wroclaw 2014
HandboogSportDe laatste stop in het wereldbeker circuit is de WorldCup in Wroclaw Polen. Voor een aantal sporters een zeer belangrijke laatste stap in kwalificatie voor de wereldbekerfinale in Lausanne 6/7 september. Voor Peter Elzinga en Rick van der Ven is plaatsing al bijna zeker, maar Mike Schloesser en Inge van Caspel zitten nog schootsafstand van de kwalificatiegrens.
 
Kwalificaties
Het heren recurve team ziet er in Polen anders uit dan de afgelopen WorldCups. Rick van den Oever en Mitch Dielemans zijn voor deze laatste WorldCup in de plaats gekomen van Sjef van den Berg en Mick de Bakker.
Na de 72 pijlen op de kwalificatieafstand van 70 meter ziet de rankschikking voor de Nederlandse heren als volgt uit; Rick van der Ven 10e met 665pt, Rick van den Oever 21e (659pt) en Mitch Dielemans 61e (640pt). Na het missen van de afgelopen WorldCups was Rick van den Oever tevreden met zijn plaatsing in Polen, zo meldt hij op zijn Instagram. Met het team staan ze op plaats 8 in de ranglijst.
Compound heren
Bij de compound heren is de samenstelling ook iets anders. Ditmaal is er geen volledig team afgereisd naar Polen. Enkel Peter Elzinga en Mike Schloesser staan op de deelnamelijst wegens hun kwalificatiekansen voor de wereldbekerfinale. Beide heren stonden dit afgelopen seizoen steevast in de top bij de kwalificaties, maar met een deelnemersveld dat zo competitief is, betekent enkele mindere schoten direct een daling in de ranking. Zowel Peter als Mike hadden tijdens de kwalificatie iets vaker dan normaal een pijl buiten de gebruikelijke 10. Peter sloot de kwalificatie af met een 12e plaats (698pt) en Mike met een 17e plaats (697pt). Slechts 10 punten betekent het verschil tussen de 1e en 17e plaats. Dus beide heren maken zich vooralsnog geen zorgen voor een goede toernooiafloop.
Compound dames
Inge van Caspel is de enige dame in het Nederlandse gezelschap. Momenteel bezet Inge de 10e plaats in het wereldbekerklassement, en maakt ze dus nog steeds kans op plaating. Maar daarvoor is een topklassering in Polen wel een vereiste! De toplanden als Rusland, Colombia, Mexico, India en USA hebben allemaal een volledige afvaardiging gestuurd naar Polen, wat betekent dat de weg naar de top volstaat met ‘heavy hitters’ van de handboogsport. Na kwalificatie bezet Inge de 22e plaats in de ranglijst met 677pt.
 
 
Mixed team compound eliminaties
Op de avond na de individuele kwalificaties worden direct de teameliminaties geschoten voor de mixed teams. Peter en Inge waren als 10e gekwalificeerd en moesten het opnemen tegen geduchte concurrent Frankrijk. Het Nederlandse duo begon sterk aan de wedstrijd door de eerste 6 pijlen geen punt te laten vallen. De tweede helft van de eliminatie kwam Frankrijk sterk opzetten met nagenoeg enkel perfecte schoten. Peter en Inge wisten in de laatste serie de 10 niet te vinden waardoor de eerdere voorsprong verloren ging en de wedstrijd verloren werd. FRA 157-153 NED


Bron: NHB
» Samick op 07 aug 2014, 15:00
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.
Waardering
Waardering is alleen beschikbaar voor leden.

Logt u a.u.b. in om te stemmen.of registreer om te stemmen.

Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
Contact Sagitta et Arcus:
A. Smit06-40211190
D. Brink06-14954075
sagittaetarcus@hotmail.com
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?

» Registreer «
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Shoutbox
U moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

14 juni 2018, 11:38
Er worden vrijwilligers gezocht voor het onderhoud van de 3d baan. Dit ter voorkoming dat het steeds weer dezelfde mensen zijn die dit onderhoud al doen.

14 juni 2018, 11:33
Datum 2e masterclass training is vastgesteld op zaterdag 7 juli.

30 april 2018, 09:10
Datum 1e masterclass training vastgesteld op 26 mei.

26 april 2018, 21:53
Pit JŲcker (Dakota Bogensport) komt 4 masterclasses geven voor wedstrijdschutters
. Info bij Arnold of Don.

23 april 2018, 13:26
Er blijkt geen belangstelling voor binnen trainen op dinsdag- of woensdagmiddag. We houden het komende winter weer bij alleen zaterdagen. Maar eerst lekker lang outdoor! Smile