obey-robots.txt
FAQ: Vereniging Sagitta et Arcus
FAQ (Frequently Asked Questions) >Vereniging Sagitta et Arcus
1. Wat is Sagitta et Arcus?2. Waar kun je Sagitta et Arcus vinden?3. Geven jullie ook workshops of clinics?4. Wat kost het Lidmaatschap?
5. Wanneer kan ik lid worden?6. Wie zitten er in het bestuur?7. Ik wil graag kennismaken met boogschieten, kan dat?
1. Wat is Sagitta et Arcus?
Sagitta et Arcus is eind jaren 80 opgericht in Nijverdal. De vereniging heeft als doelstelling om de handboog sport in al zijn aspecten te bevorderen. Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Handboog Bond (NHB) wat ons de mogelijkheid biedt om aan landelijke wedstrijden deel te nemen.

Beoefenen van de handboog sport kan iedereen; mannen vrouwen, jongens en meisjes. Je hoeft geen super sportman of vrouw te zijn om aan deze sport te doen; wij helpen je graag op weg. Op dit moment telt onze vereniging ca. 63 actieve leden, heren, dames en enige jeugdleden en hopen nog verder te groeien.

Als aspirant lid kan men de eerste twee maanden gratis schieten met een oefen boog van de vereniging. Er zijn instructeurs van de vereniging aanwezig die de eerste beginselen van het handboogschieten bijbrengen.

Op deze buitenbaan hebben wij de mogelijkheid om de officiële FITA afstanden te schieten, nl. 90m, 70m, 50 en 30 meter of om een zgn. 3-d animal ronde (traditioneel) te schieten. Er kan in principe 2x per week geschoten worden. (zie trainingstijden)

Ook kan men kan aan diverse regionale of landelijke wedstrijden deelnemen als individu of als teamlid. Dit zijn doel schiet wedstrijden op schijven, 3-d animal rondes op kunststof dieren of veld/jacht rondes op schijven.Top
2. Waar kun je Sagitta et Arcus vinden?
Wij hebben twee schiet locaties ter beschikking.

In de zomermaanden, vanaf de eerste zaterdag in maart tot en met de laatste zaterdag in september (zomertijd), zijn wij te vinden op onze zeer mooie buiten locatie aan de Noordelijke Hoofddijk.

De locatie van de buitenbaan ligt vanuit Hulsen richting Hoge Hexel aan de rechter kant of vanuit Hoge Hexel, Wierden of Vriezenveen richting Hulsen aan de linkerkant. De baan ligt boven op de oude vuilstortplaats naast de ijsbaan aan de Noordelijke Hoofddijk. Zie kaart en de link naar de routebeschrijving.


GPS: N 52°23'07.3" E 6°30'22.3" of
52.385366, 6.506205

Hieronder foto's van de buiten schiet locatie aan de Noordelijke Hoofddijk;
In de wintermaanden, vanaf de eerste zaterdag in november tot en met de laatste zaterdag in februari, zijn wij op de zaterdagmiddag in de sporthal aan de "Bachlaan" in Nijverdal.

Binnenlocatie Sporthal Bachlaan 56, 7445 JH te Nijverdal

Klik op het plaatje voor de locatie in Google Maps.


TRAININGSTIJDEN

Buitenlocatie tijdens zomerseizoen: Zaterdag- en zondagmiddag vanaf 15.00 u to ca. 17.00u en woensdagavond vanaf 19.00u. aan de Noordelijke Hoofddijk (Hulsen) boven op de oude vuilstort.


Binnenlocatie tijdens winterseizoen: Zaterdagmiddag vanaf 15.00u tot ca.17.00u. in de sporthal aan de Bachlaan 56 te Nijverdal.

Top
3. Geven jullie ook workshops of clinics?
Helaas! Dit doen we niet meer.
Uitgezonderd voor de ondernemingsraad.;)


Top
4. Wat kost het Lidmaatschap?
CONTRIBUTIE

Inschrijfgeld: € 12,00 (éénmalig)
Senior: € 17,50 per maand
Junior: € 8,75 per maandTop
5. Wanneer kan ik lid worden?
De minimum leeftijd om lid te worden is 10 jaar.
Het is totdat je 12 jaar wordt wel noodzakelijk dat een volwassene meekomt voor toezicht.
Vanaf je 12e kun je onder toezicht van een ervaren schutter zelfstandig schieten.
Top
6. Wie zitten er in het bestuur?

BESTUUR
Het bestuur bestaat uit de volgende personen:

BestuurNaamTelefoonnr.Email
Voorzitter:S. Oude Vrielink voorzitter@sagittaetarcus.nl
Secretaris:D. Westerheijden  
Penningmeester:D. Kotten  
Algemeen Lid:M. Wijnreder  
Algemeen Lid:T. Veenstra  training@sagittaetarcus.nl

A. Smit, 3D Wedstrijdcoördinator. (e-mail: v-archery@hotmail.com)


Top
7. Ik wil graag kennismaken met boogschieten, kan dat?
Zeker! Meld je van tevoren aan via training@sagittaetarcus.nl. Zo weet je zeker dat er iemand is om je eerste ervaring met boogschieten in goede banen te leiden.
Top