obey-robots.txt
Volledig Nederlandse strijd om WorldCup Brons
HandboogSportIn Medellin Colombia zullen Rick van der Ver en Mitch Dielemans gaan strijden om Wereldbeker brons.
Mitch Dielemans (42e in de ranking ronde) bereikte de kwartfinale door opeenvolgend Cardenas (ARG),  Huston (GBR),  Valladont (FRA), en Dalmeida (BRA) te verslaan. In de kwartfinale zorgde Mitch misschien wel voor de grootse upset van het toernooi door de nummer 2 uit de ranking LEE (KOR) te verslaan met een shoot-off. In de halve finale was de Chinees XING net de meerdere.
Rick van der Ven was door zijn 4e plaats in de ranking direct geplaast voor de 1/16e finale.  In zijn route naar de halve finale versloeg hij TYACK (AUS), KUO (TPE) en REN (CHN). In de halve finale was IM (KOR), de nummer 1 uit de ranking, de tegenstander. Rick miste in deze halve eindstrijd net de scherpte om een finaleplaats af te dwingen.
Sjef van den Berg verloor zijn 1/8e finale tegen LYON (CAN) en Jan van Tongeren vond in de 1/24 al zijn eindstation na verlies in zijn partij tegen Garrett (USA)
 
Compound heren
De nummer 1 van de ranking, Mike Schloesser, kreeg zijn eliminatiepartijen niet cadeau. Direct in de 1/16e finale was er al een shoot-off nodig voor de winst (148,x – 148,10) tegen Kumar (IND). Ook de 1/8e finale tegen de regerend wereldkampioen Hansen (DEN) eindigde in een schoot-off. Deze werd beslist in het voordeel van de jonge Deen.


Bron: NHB
Kernploeg aangepast sporten stopt
HandboogSportVanaf 1 november 2015 stopt de Kernploeg Aangepast Sporten. Door tegenvallende resultaten van het team in combinatie met de benodigde bezuinigingen, heeft NOC*NSF besloten de financiering voor de aangepaste handboogsporters stop te zetten.
Op 1 sept jl. heeft Technisch Directeur van de NHB Ralf van der Rijst van NOC*NSF te horen gekregen dat de programma financiering van Aangepast Sporten wordt beëindigd.
“De argumentatie vanuit het NOC*NSF was duidelijk, jammer genoeg zijn de prestaties om financiële ondersteuning te verantwoorden de afgelopen jaren uitgebleven. We hebben als prestatiedoelstelling om internationaal consequent top 6 klasseringen te behalen. Dit is niet gelukt.” Zo vat Van der Rijst de beslissing samen.
“Niet alleen medailles zijn de maatstaf, maar de groei van de ploeg en het programma in de breedste zin van het woord hebben ook niet onze ambities kunnen halen. Door tegenvallende Lotto inkomsten is NOC*NSF genoodzaakt om ook in 2016 te bezuinigen op de topsport. Er wordt steeds kritischer gekeken naar de hoogte van de investering in de topsportprogramma’s in relatie tot de prestaties. Helaas is het niet gelukt om het Aangepast Handboogsporten te ontzien."
Het wegvallen van de financiële steun betekent ook direct dat het contract van bondscoach Pier Elzinga noodgedwongen beëindigt zal worden. Daarnaast stoppen de centrale trainingen op het Nationaal trainingscentrum AS in Almere. Binnen de sportersgroep is Phillip Bottomley de enige sporter met een A-status. De NHB gaat de komende periode bekijken hoe de bond Phillip kan ondersteunen in zijn weg naar het EK van 2016, waar de laatste Olympische tickets te behalen zijn.


Bron: NHB
10e editie OPEN NK Run-Archery
HandboogSportDit jaar is een jubileum editie. Het is het 10e jaar dat er een NK georganiseerd wordt in deze jonge sport Run-Archery. Met dit jaar een echte Run-Archery Cup over 3 wedstrijden, waarbij Zoetermeer het podium zal zijn van de finalewedstrijd.

Ook dit jaar zal er een internationaal veld staan buiten de Nederlanders om van Duitse, Russische en Franse deelnemers.
Wat is Run-Archery?
Run-Archery is een echte biatlonsport, een combinatie van hardlopen en boogschieten. De wedstrijd begint met een openingsronde hardlopen van circa 800m. Je komt dan bij 3 klapdoelen die je om moet schieten. Mis je, dan krijg je een strafronde van circa 120m (15%) extra. Daarna volgen nog 2 rondes waarbij je bij de tweede beurt geknield schiet. Na de laatste schietbeurt loop je nog 1 keer de ronde. Als je benen dan nog goed zijn kun je flink aanzetten om een goede tijd neer te zetten.Tijdens het hardlopen neem je de boog mee. De pijlen blijven in een koker bij de schietlijn.
Entreeklasse (recreatiewedstrijd)
We hebben ook een Entreeklasse (recreatieve wedstrijd) geïntroduceerd dit jaar.We kregen de vraag van enkele handboogschutters een recreatieve (kortere) wedstrijd neer te zetten, om ze een keer de sport te kunnen laten beleven. Deze recreatieve wedstrijd zal verlopen over 3 ronden van 400m met 2 schietbeurten van 3 pijlen op 20 meter. Misschien leuk voor sommige om toch te kijken hoe de sport gaat..... wel goed kunnen schieten maar eens een keer willen proberen te combineren in een duosport met hardlopen?Wij zien jullie graag een keer aan de start verschijnen bij deze mooie handboogdiscipline!
Aanmelden
http://www.handboogsport.nl/kalender/485/runarchery-kalender/a-status-nk-runarchery42266/


Bron: NHB