obey-robots.txt
Web Links: Handboogsport Informatie
Nederlandse Handboog Bond
Handboogsport

Hoe oud handboogschieten ook al is, de handboogsport is jong. Vanaf de eerste boog duizenden jaren geleden tot diep in de middeleeuwen zijn handbogen gebruikt om mee te jagen of oorlog te voeren. De uitvinding van het buskruit bracht echter nieuwe wapens met zich mee die de plek van de boog in het leger en de jacht innamen. Tot die tijd was handboogschieten geen sport maar een beroep, of een noodzaak om aan eten te komen. Daarna is handboogschieten langzaam gegroeid tot een olympische sport die nu door velen wereldwijd wordt beoefend. Een sport waar traditie hand in hand gaat met de zeer moderne materialen waarvan bogen, pijlen en accessoires zijn gemaakt.

Handboogschieten is:

* Uitdagend
* Geen ingewikkelde sport
* Vaak buiten
* Concentratie
* Gezelligheid
* Individueel en in een team
* Een Olympische sport
Date Added: 05 Aug 2009 Visits: 487
Nederlandse Handboog Bond - Overzicht verenigingen
Op zoek naar een vereniging bij jou in de buurt?
Klik op de kaart bij jou in de buurt en je krijgt een lijst met alle verenigingen in je regio.
Date Added: 05 Aug 2009 Visits: 463
Start-Plaats: Boog Schieten
Startpagina als uw hobby handboog schieten met recurve of compound bogen is. Hier treft u een link overzicht aan van schiet verenigingen, winkels, forums en meer.
Date Added: 05 Aug 2009 Visits: 1112
3d-jagd.de TURNIERKALENDER
Turnierkalender von 3D-Jagd - wir bemühen uns um den traditionellen Bogensport, indem wir 3D-Turniere aus ganz Deutschland in unserem Kalender aufnehmen. Sodas ein zentraler Anlaufpunkt entseht, der für 3D-Bogenschützen kurz und erschöpfend Auskunft gibt. Somit liegen hier Informationen über die Turniere vor, von der Ausschreibung selbst, über die Wettervorhersage der nächsten Tage bis hin zu Google Maps als Anfahrthilfe
Date Added: 27 Jan 2012 Visits: 1133
Nederlands HandBoog Forum
Nederlands(talig) HandBoog Forum

Het vrije forum voor alle leden van: GS, HandboogLiga, KBFH, NHB en NNHF
Date Added: 05 Aug 2009 Visits: 1242
Target Archer
Nee, niet fieldarcher.org, targetarcher.nl!

Inmiddels een paar jaar geleden werd de website www.fieldarcher.org in het leven geroepen. De missie van die website was, en is nog steeds, het populariseren van de handboogsport in het algemeen, en veldschieten in het bijzonder. Steeds vaker werden we echter door schutters benaderd of we niet een soortgelijk initiatief konden ontwikkelen voor de doelschutters. Tja. Vooruit dan maar. Sinds januari 2004 heeft fieldarcher.org er dus een zusje bij: targetarcher.nl.
Date Added: 05 Aug 2009 Visits: 437