obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
Algemeen onderdeel, post hier als geen overeenkomend categorie te vinden is.
 Onderwerp afdrukken
Recht op je af... maar slingerend!
Don
Spectaculaire slow-motion video van hoe een pijl doorbuigt bij het lossen!

YouTube Video


(hèhè, gevonden hoe je een video kunt embedden: alleen de naam van de 'movie' tussen de 'movie' codes, geen 'www' of slashes eromheen...)
Gewijzigd door Don op 08 september 2013, 09:40


Lefties shoot right!
 
Don
Even wat meer uitleg voor de praktijk van onze (beginnende) schutters:

Hoe erg je pijl doorbuigt bij het afschieten, hangt af van de kracht die je erop uitoefent (dus de ponden trekkracht van je boog in combinatie met hoe ver je uittrekt) en van de buigzaamheid van de pijl. Dat heet de spine van een pijl. En die heeft weer te maken met onder andere de stijfheid van het materiaal (van hout tot hi-tech carbon-aluminium combinaties) en de lengte van je pijl. Een zachtere pijl buigt meer door en een langere pijl ook. Meer buigzaamheid is een hogere spine-waarde, bijv. 750, terwijl een weinig buigzame pijl een lage waarde heeft, bijv. 500.

De pijl moet precies genoeg doorbuigen, maar niet te veel, om zo snel mogelijk na het lossen in een rechte, rustige vlucht op het doel af te gaan. Daarom moeten je pijlen de juiste spine hebben en de juiste lengte. Laat je dus deskundig adviseren als je pijlen gaat kopen. Onze ervaren schutters kunnen daarbij best helpen!


Lefties shoot right!
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Recht op je af... maar slingerend!', te verwijzen!
BBcode:
HTML: